Στο ατελιέ του Cacao Rocks

Ο Cacao Rocks
Έργο του Cacao Rocks

Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στου Ψυρρή, στο ατελιέ του γνωστού καλλιτέχνη Cacao rocks. Όπως όλοι οι street artists, έτσι και ο Cacao, είναι γνωστός με ψευδόνυμο.  Ο καλλιτέχνης ευγενέστατος, μας καλοδέχτηκε στον χώρο του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1985. και είναι γιός του γλύπτη, Γιώργου Μέγκουλα. Δραστηριοποιείται στο χώρο του street art από το 1999. Σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στη Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Αζέ, στη Γαλλία.

Κέρδισε υποτροφία από την FOCUS, Σχολή Φωτογραφίας και Βίντεο, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό video art “ Shoot it” (2011).

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλά ιδρύματα, μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο, όπως το μουσείο Μπενάκη, το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Salomon Arts Gallery στη Νέα Υόρκη, η AG18 Gallery στη Βιέννη κλπ.

Έργο του Cacao Rocks

Διεθνής Τύπος όπως η New York Times,το National Geographic, η Guardian και το BBC έχουν δημοσιεύσει τα έργα τέχνης και τη πορεία του.

Ο Cacao rocks έχει προσκληθεί από οργανισμούς και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για να δώσει διαλέξεις και σεμινάρια σχετικά με το έργο του.

Το έργο του κυμαίνεται από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τα installations, έως το video art και τις performances. Έχει, επίσης, δημιουργήσει εξολοκλήρου το artwork καθώς και το branding για μουσικούς, καθώς και διεθνείς μάρκες όπως η NIKE, DUO, Remy Cointreau. Το 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Mediterranea 18 Young Artists.

Το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο «Artworks» από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.