“Αγγίζοντας το Παρελθόν στην ανασκαφή στο Δεσποτικό” στον εκθεσιακό χώρο της Πρεσβείας της Βραζιλίας

Τα εγκαίνια της έκθεσης ¨Touching the Past At the Excavation on Despotiko" πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου.

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας παρουσιάζει έκθεση με τίτλο «Touching the Past At the Excavation on Despotiko» (Αγγίζοντας το Παρελθόν στην ανασκαφή στο Δεσποτικό), στον εκθεσιακό χώρο Casa do Brasil, στο ισόγειο του κτιρίου της Πρεσβείας της Βραζιλίας (Βασιλίσσης Σοφίας 23, 106 74, Κολωνάκι)

Η έκθεση, σε επιμέλεια Celina Lage, παρουσιάζει φωτογραφίες της αρχαιολόγου Ναταλίας Βέλλη, καθώς και βίντεο σχετικά με την ανασκαφή, που καταγράφουν όχι μόνο την πορεία του έργου, αλλά και την εθελοντική συμμετοχή Βραζιλιάνων φοιτητών.

Την έκθεση προλόγισαν οι κ.κ.: Δρ. Érica Angliker (Institute of Classical Studies, School of Advanced Study, University of London), Δρ. Γιάννος Κουράγιος (Υπεύθυνος των Ανασκαφών στο Δεσποτικό, Αρχαιολόγος), Δρ. Ναταλία Βέλλη (Φωτογράφος και Αρχαιολόγος).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της πολιτείας Μίνας Ζεράις (UFMG), του Πανεπιστημίου της πολιτείας Μίνας Ζεράις (UEMG), του Alexandria Institute, καθώς και της Batida de Coco Mangaroca.

Infο

Διάρκεια: 23 Οκτωβρίου – 29 Νοεμβρίου 2019
Ωράριο: καθημερινά 10:00 – 17:00
Τα Σαββατοκύριακα κλειστά

Εκθεσιακός χώρος Casa do Brasil
Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα
Βασιλίσσης Σοφίας 23, 106 74, Κολωνάκι, Αθήνα

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this