“little miracles”, έκθεση φωτογραφίας από την  Εύα Μπέρλερ στην iFocus Photo Gallery

Η έκθεση διαρκεί έως την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

H  iFocus Photo Gallery παρουσιάζει με ιδιαίτερη την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Εύας Μπέρλερ με τίτλο little miracles.

Μέρος των φωτογραφιών της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται στο φωτογραφικό της λεύκωμα με τον ομώνυμο τίτλο που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από τις εκδόσεις iFocus.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης η φωτογράφος, Εύα Μπέρλερ,  αναφέρει

ΜΙΚΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ θαύματα είναι όλα τα μικρά στοιχεία της φύσης που υπάρχουν γύρω μας, τα οποία συνήθως προσπερνούμε στην καθημερινότητά μας, κυρίως όσοι ζούμε στις πόλεις. Είναι όλα όσα θεωρούμε δεδομένα γύρω μας, που για να τα ανακαλύψουμε χρειάζεται να επιβραδύνουμε το βήμα μας, να δείξουμε φροντίδα και να αφιερώσουμε χρόνο. Αναπτύσσονται δίπλα μας σε έναν ήσυχο, όμορφο, ευαίσθητο κύκλο ζωής, προσθέτοντας χρωματιστές πινελιές στις ζωές μας. Αρκεί μόνο να τα παρατηρήσουμε προσεκτικότερα για να νιώσουμε την αξία που μας προσφέρουν.

ΜΙΚΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ είναι ταυτόχρονα και όλα όσα ξυπνούν στην ψυχή μου εκείνα τα μικρά θαύματα της φύσης, καθώς τα αποτυπώνει ο φωτογραφικός μου φακός. Παρατηρώντας τα, ακολουθώ το δικό τους ρυθμό και περνώ σε μια άλλη διάσταση όπου όλα είναι εφικτά. Τα μικρά και ασήμαντα γίνονται πρωταγωνιστές. Παράλληλα, τα «σημαντικά» της ζωής μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και τότε με ένα τρόπο μαγικό πλημμυρίζω με έμπνευση, αισιοδοξία και εσωτερική γαλήνη. Όλα όσα πραγματικά χρειάζομαι για να συνεχίσω την πορεία μου.

Εύα Μπέρλερ

Η επιμελήτρια της έκθεσης και του λευκώματος, Δώρα Λαβαζού, σημειώνει

Τα “Μικρά Θαύματα” της Εύας Μπέρλερ είναι μια ωδή στην ομορφιά, στην ομορφιά που απαντάμε στη Φύση, στην εξαιρετική ομορφιά των ανθέων και στην μαγική όψη του κόσμου που ζούμε.

Η ματιά της Εύας περιπλανιέται στον μικρόκοσμο των λουλουδιών αποκόπτοντας κάθε τι ενοχλητικό και άσχημο, τον οπτικό και μη θόρυβο μίας πεζής και μίζερης καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας. Μια σύγχρονη flâneuse, με μία διάθεση ρομαντική, η Εύα, μέσα από το φωτογραφικό της φακό αποτυπώνει άλλοτε τη λεπτομέρεια και άλλοτε το σύνολο. Εστιάζει σε αυτό που συνήθως εμείς προσπερνάμε μη δίνοντας την πρέπουσα σημασία, όχι μόνο αγνοώντας τα μικρά και ασήμαντα της ζωής, αλλά αγνοώντας και μη δίνοντας στον ίδιο μας τον εαυτό τη χαρά και την έκπληξη των μικρών θαυμάτων που μας περιβάλλουν τόσο διακριτικά και αθόρυβα.

Το φωτογραφικό έργο“Μικρά Θαύματα” της Εύας Μπέρλερ κινείται σε ένα κόσμο όπου καθιερωμένες αντιλήψεις της καθημερινότητας ανατρέπονται, και εμείς καλούμαστε να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το γοητευτικό και γεμάτο εκπλήξεις φωτογραφικό ταξίδι, που γενναιόδωρα μας προσφέρει η Εύα.

…σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Εύα Μπέρλερ

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Σάββατο  6 έως Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ωράριο έκθεσης
Καθημερινές 12.00 – 18.00
Σαββατοκύριακα: 17.30 – 20.30

iFocus Photo Gallery
Στοά  Όπερας, Ακαδημίας 57 και Ιπποκράτους 13, Αθήνα 10679
210 3647088

Εύα Μπέρλερ
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this