Νίκος Στρατάκης «Παρουσία – Απουσία»: Ατομική έκθεση στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ)

Εγκαίνια: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, από 12 έως 6 μ.μ.

Το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο του θεσμού «Κύκλος Παρουσιάσεων 2023-2024», με υπερηφάνεια υποδέχεται έναν πολύ σημαντικό καλλιτέχνη, όπως ο Νίκος Στρατάκης.

Επιμέλεια: Αθανάσιος Θεοτόκης

“Η ζωγραφική του Στρατάκη, μέσα από έναν μεγαλοφυή συνδυασμό δεξιοτήτων, απογειώνει και προσγειωθεί ταυτόχρονα τον θεατή και τον καθηλώνει με την εντυπωσιακή ευρύτητα μιας ανώτερης καλλιτεχνικά έκφρασης.

Αυτής ακριβώς, που καθιστά τη ζωγραφική του Στρατάκη μεγαλειώδη και συγκλονιστική!”

Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου
Ζωγράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΙ.ΜΑ.Κ.Ε.Τ.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1960. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά (ζωγραφική) και Βασίλη Βασιλιάδη (σκηνογραφία). Ως φοιτητής εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου και σκηνογράφος σε Ελληνικές και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές. Από την αποφοίτησή του και μετά εργάζεται αποκλειστικά ως ζωγράφος. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές Ελληνικών μουσείων, υπουργείων και σημαντικών ιδιωτικών συλλογών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει χαρακτηριστεί ως ο πρωτοπόρος του νεο-ακαδημαϊσμού στην Ελληνική ζωγραφική, όντας ο πρώτος από μια ομάδα Ελλήνων ζωγράφων που, παρά την κυριαρχία του μοντερνισμού στην τέχνη, άρχισαν να ζωγραφίζουν όπως οι παλαιότερες γενιές ζωγράφων. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η νοσταλγία για τη ζωγραφικής της παλαιάς σχολής, τα πινέλα, τους καμβάδες και το άγγιγμα σε μια επιφάνεια ζωγραφικής, που γεννάει ένα ποιητικό ταξίδι προς το κλασικό όραμα της τέχνης. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι Έλληνες “προ-ραφαηλίτες” ή νεο-ναζαρινοί ζωγράφοι.

Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ IMVAC
Λιβισίου 13, 190 05 Νέα Μάκρη Αττικής ~ www.imvac.gr ~ [email protected] ~ 22940 97804
Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 8 μ.μ.
Κυριακή Κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη.
Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this