Ο 97χρονος παππούς του “Ουράνιου Τόξου” που έσωσε το χωριό του ζωγραφίζοντας το

Πριν από 10 χρόνια, ο 86χρονος Huang Yung-fu αντιμετώπισε ένα δίλημμα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν απειλούσε το χωριό του, καθώς ήταν ο τελευταίος κάτοικος του, θέλοντας να οικοδομήσει έναν πιο σύγχρονο οικισμό. Του προσφέρθηκαν χρήματα για να “συσκευάσει” το σπίτι του και να μετακινηθεί αλλού. Δεν μπορούσε όμως να αντέξει τη σκέψη να φύγει από το μοναδικό σπίτι που είχε γνωρίσει ποτέ στην Ταϊβάν. Έτσι άρχισε με πολλή αγάπη να το ζωγραφίζει.

Ο Χουάνγκ, γνωστός και αγαπητός ως «παππούς του ουράνιου τόξου», γεννήθηκε στην Κίνα. Μετά τις μάχες κατά τον Σινοϊαπωνικό Πόλεμο και τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, πολέμησε για το Εθνικιστικό Κόμμα για την κομμουνιστική κυβέρνηση του Μάο Τσε Τουνγκ. Όταν οι εθνικιστές έχαναν τον πόλεμο, αυτός και 2 εκατομμύρια άλλοι έφυγαν στην Ταϊβάν. Ήταν εδώ που στεγάστηκε σε ένα αυτοσχέδιο χωριό που οργανώθηκε βιαστικά για τα μέλη του στρατού και των οικογενειών τους. Αυτό που προοριζόταν να είναι μια προσωρινή λύση, τελικά έγινε η μόνιμη κατοικία του.

Έτσι, ήρθε σαν σοκ όταν, 40 χρόνια αργότερα, φάνηκε ότι το σπίτι του θα εξαφανιζόταν. «Όταν ήρθα εδώ, το χωριό είχε 1.200 νοικοκυριά και όλοι μιλούσαμε σαν μια μεγάλη οικογένεια», δήλωσε ο Χουάνγκ με το BBC. “Όμως, όλοι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν ή πέθαναν και έμεινα μόνος.” Έτσι μην έχοντας πουθενά να πάει στράφηκε στην τέχνη.

Το Rainbow Village στην Ταϊβάν

Αρχικά ζωγράφισε ένα μικρό πουλί στο μπανγκαλόου του. Συνέχισε με γάτες, πουλιά και ανθρώπους που “έτρεχαν” στα κενά κτίρια του χωριού.

Το 2010, ένας φοιτητής κοντινού Πανεπιστημίου περνώντας από το χωριό, άκουσε την ιστορία του Χουάνγκ και ορκίστηκε να βοηθήσει. Ανέβασε στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες του χωριού και ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων προσπαθώντας να σώσει τον 87χρονο τότε παππού από την καταστροφή.

Τα νέα ταξίδεψαν γρήγορα και γεννήθηκε ο «παππούς του ουράνιου τόξου». Αποτυπώνοντας την καρδιά του έθνους, το πολύχρωμο χωριό έγινε πολύ γνωστό συγκεντρώνοντας πολλούς τουρίστες και συνεχίζει να φέρνει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. Το καλύτερο από όλα, ο Huang κατάφερε να κρατήσει το σπίτι του.

“Η κυβέρνηση μου έχει υποσχεθεί ότι θα διατηρήσουν αυτό το σπίτι και αυτό το χωριό”, είπε. “Ήμουν τόσο χαρούμενος και ευχαριστημένος.”

Ο 97χρονος Huang Yung-fu είναι πια γνωστός ως “παππούς του ουράνιου τόξου” για τα πολύχρωμα έργα ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει στο χωριό του

Αυτός ο προσωρινός στρατιωτικός οικισμός φιλοξένησε 1.200 οικογένειες, αλλά κινδυνεύει να κατεδαφιστεί.
Ο Χουάνγκ, ο οποίος ήταν ο μόνος κάτοικος, αρνήθηκε να μετακομίσει.

Αντ ‘αυτού, πήρε ένα πινέλο …… και άρχισε να ζωγραφίζει κάθε επιφάνεια του χωριού.

Το Rainbow Village στην Ταϊβάν

Αφού η ιστορία του έγινε γνωστή, η κυβέρνηση αποφάσισε να σώσει τα κτίρια. Τώρα, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι ετησίως επισκέπτονται αυτό το Rainbow Village.

Τώρα, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι ετησίως επισκέπτονται αυτό το Rainbow Village

Το Rainbow Village στην Ταϊβάν
Το Rainbow Village στην Ταϊβάν
Το Rainbow Village στην Ταϊβάν

Πηγή: mymodernmet.com

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this