Στο ατελιέ της Ελένης Τσοτσορού

Λίγο πριν την έκθεση με τίτλο "Το Ταξίδι" επισκεφθήκαμε το ατελιέ της εικαστικού Ελένης Τσοτσορού και μιλήσαμε μαζί της

Το θέμα της ομαδικής έκθεσης που διοργανώνεται στην Art Prisma Gallery, στον Πειραιά, από 23/6  έως 30/9/2022, είναι “το Ταξίδι” (και τι άλλο θα μπορούσε άλλωστε, να είναι πιο καλοκαιρινό, περιπετειώδες κι ελπιδοφόρο).

Το ταξίδι μπορεί να πάρει χίλιες μορφές, να είναι μυστηριακό, περιπετειώδες, εξερευνητικό, εσωτερικό, πηγή προσμονής και χαράς, όνειρο ζωής  κι ένα ξεκίνημα για την πραγματοποίηση των πιο τρελών μας επιθυμιών και ονείρων.

Για τον κάθε έναν από εμάς μπορεί να αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα όλοι μας σκεφτόμαστε, έστω και φευγαλέα, το ταξίδι μας, την πορεία μας μέσα στην ζωή. Αυτό το ταξίδι που μας σμιλεύει και μας αλλάζει, μας μεταμορφώνει σε αυτό που τελικά γινόμαστε, μέσα από την τριβή με την πραγματικότητα και την αναμέτρηση με τις δυσκολίες.

Τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, όταν η πόρτα κλείνει πίσω μας κι αρχίζει εκείνη η χαρά της ελευθερίας της περιπλάνησης και της απρογραμμάτιστης στιγμής.

Κι έχει αδιαμφισβήτητα δίκιο ο ποιητής, όταν λέει πως “κι αν φτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν”.

Διότι οι “Ιθάκες”, είναι πάντοτε μόνον η αφορμή για το Ταξίδι, το έναυσμα για την απαρχή της περιπέτειας εκείνης που θα σε κάνει να δεις τη ζωή διαφορετικά, θα διευρύνει το πνεύμα σου, θα σπάσει τις προκαταλήψεις σου, θα σε κάνει πιο δεκτικό, πιο επιεική, πιο ευαίσθητο και εντέλει καλλίτερο άνθρωπο.

The Eternal Beginning, 2014, 40 x 150cm, Acrylic & Ink on canvas.
Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι μνημειακές φόρμες του Μέμου Μακρή

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Αγαμέμνων / Μέμος Μακρής γεννήθηκε το 1913 στην Πάτρα. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας από το...

Η ιδιοφυής ζωγραφική απόδοση των ορατών από τον μαιτρ Εντουάρ Μανέ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Εντουάρ Μανέ (Manet) γεννήθηκε το 1832 στο Παρίσι και μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας...

Sotheby’s: Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε πίνακας του Μπροντσίνο

Στην τιμή ρεκόρ των 10,7 εκατομμύρια δολάρια, πωλήθηκε πίνακας του μανιεριστή ζωγράφου της Αναγέννησης, Άνιολο Μπροντσίνο σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Το έργο που απεικονίζει έναν νεαρό άνδρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this